Fürdőkád felújítás házilag

Fürdőkád felújítás házilag, igényesen elkészíthető módszerrel.

Fürdőkád felújítás házilag

2008.11.03. 18:41 Hattyú

  

 
Sokan gondolkodnak azon hogy a régi kopott fürdőkád felújítását házilag hogyan is oldják meg, mert ugye sokkal olcsóbb az újrafestés mint a csere. Nem is beszélve a piszokról és a bosszúságról amivel egy fürdőkád csere jár.
De nézzük is hogy lehet egy fürdőkád felújítást házilagosan otthon nekünk elkészíteni.
A fürdőkád felújítás házilag első lépése a kád lecsiszolása. Ez azért fontos hogy a festék a későbbiekben ne hólyagosodjon fel, a tapadása jobb legyen. Ezt a műveletet közepes szemcséjű csiszolópapírral végezzük. Miután jól átcsiszoltuk a fürdőkádat utána jöhet a tisztítás és zsírtalanítás.
A fürdőkádat jól kiöblítjük a lecsiszolt portól és utána megfelelő, lehetőleg ecetes tisztítószerrel átmossuk. Az átmosott fürdőkádat tiszta száraz ronggyal teljesen szárazra töröljük. Majd kb. egy óra hosszat várunk hogy alaposan megszáradjon.
 
A fürdőkád felújítás házilag következő lépése a festés. Ezt 20°C körüli hőmérsékleten a legjobb festeni. Az ilyen hőmérséklet a legoptimálisabb a zománc száradásához.
Vásároljunk a festékboltban kétkomponensű RENOVA kádfelújító festéket. Ez a festék csak fehér színben kapható, de ha színes kádat szeretnénk festeni az is megoldható ugyanis vásárolhatunk hozzá univerzális színezőt, amivel a megfelelő színt kikeverhetjük.
A művelet elvégzésére és a száradási időre a szellőztetést feltétlenül biztosítsuk!
A kétkomponensű RENOVA kádfelújító zománcot összekeverjük egymással, majd a tökéletesen megszáradt kád felületére 5 cm-es hengerrel felvisszük. A fürdőkád felújítást házilag hengerrel igényesen el lehet végezni.
A minőségi festés érdekében vásároljunk egy festőrácsot amin a festékbe mártott hengert néhányszor végig húzzuk hogy a felesleges festék lecsöpöghessen.
A szélén és a hajlatokban a hengerrel el nem érhető részeken vékony ecsettel kenjük be a felületet.
Ha a fürdőkád felújítást házilag így elkészítettük akkor 24 óra száradás után használatba vehetjük.
 
Ha a fürdőkádunk felújításához házilag, ilyen fajtájú festéket nem kapunk akkor erre a célra a SUPRALUX radiátorzománc is megfelelő.
 

free hit counters

komment

Címkék: fürdőkád felújítás házilag fürdőkád felújítás

A bejegyzés trackback címe:

https://furdokadfelujitashazilag.blog.hu/api/trackback/id/tr86747899
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása